23 March, 2012

..::PUJANGGA BERSAMA::..

Assalamualaikum...mlm ni nak post yg sntai2 je..=)

kata2 yg puitis tu lahir drpd hati yg didatangkan ilham oleh Illahi...mlm itu, aku dan sorang shbt yg sekepala dgn aku, time angin sepoi2 bhasa, hati teruja untuk mencoretkan kata2....hehe... panjang yg kitorg berbalas kata2 tapi aku sgt tertarik dgn tajuk "menulis"

~ni hasil aku~
Untuk menulis bukan hanya sekadar di atas kekunci,
tapi dialirkan daripada hati untk turun ke jari jemari
lalu menari di papan kekunci...
Barulah hasilnya disenangi untuk ditatapi dan
akan terkesan kembali pada hati...
Hakikatnya menulis bukan hanya untuk ditontoni
tetapi lebih kepada membentuk diri sendiri..

~hasil akashah~
Aku menulis bukan niat membangga diri.
apa lagi menjadi pakar falsafah hati..
sekadar meluah isi hati
yg kadg terlalu lama terbuku didlm hati..

Aku menulis bukan niat minta pujian di FB,
kdg memberi ruang nasihat diri sendiri..
agr jiwa tak beku, hati tak mati.. sedar, insaf & ingat pd Ilahi



http://akashahkassim.blogspot.com/2012/03/pujangga-bersama.html?spref=fb




aku suka baca tulisan2 yg puitis dan aku akan berasa tenang dan best je ayat2 tu... dan aku akan kaitkan jika ciptaan manusia itu indah apatah lagi ciptaan ALLAH...subhanallah..maha suci ALLAH...
sgl keindahan di dunia ni hny sedikit jika nak dibandingkan dengan alam yg kekal abadi yg sntiasa diidamkan oleh umat ISLAM yakni Syurga..... aku suka dgr lagu Ramli Sarip ni...so pelawat2 yg rasa nak dgr bolehla dgr ye...hehe

"janganlah kau alas hatimu itu, dgn secebis warna kehitaman. dialah seperti anai2, lambat laut hancurlah dirimu.."

video